Pågående aktiviteter/ nyheter


  •    Digital träff för måltidsaktörer 26 oktober 2021
    Som vi lovade under våren vill vi bjuda in till en wrap-up nu under hösten, för alla er som gick det digitala utbildningsprogram på smak63! Var står ni/vi och hur gick sommaren?Vad kunde ni implementera i verksamheten och vilka effekter har ni känt hittills?Vilka steg behövs det nu?Det blir spännande att höra! Vi vet att många av er har knappt hunnit komma igång med smakupplevelsen pga det höga tryck med gäster. En företagare fick vara med i en SVT-produktion med sin smakupplevelse och en hel del har lyckats kicka igång med smakfulla happenings, det hände en del! Något ni har gemensamt är att alla efterlängtat en träff för att dela erfarenhet och hålla nätverket igång.Därför vill vi bjuda in till en digital träff tisdag, 26 oktober, kl. 9.30 - kl. 11.00 på zoom.Gör anmälan här så vet vi vilka som kan vara med😊





  • Farmertime 11 oktober 2021
    Bönder och skolklasser i Jämtland Härjedalen sökes! Vi är jätteglada att vi fått finansiering via Länsförsäkringar Jämtland för att arbeta med Farmer Time!Vad är Farmer Time? Det är en matchning mellan skolklass och bonde där man kommunicerar med varandra genom korta återkommande videosamtal. Bonden visar och berättar vad som sker här och nu på gården. Elever ställer sen frågor och diskuterar sånt som de undrar över och läraren kopplar samtalet till sin undervisning.Konceptet har funnits i Sverige sedan 2019 och är mycket omtyckt av lärare, bönder och eleverna.Anmäl dig här!Kontakt:
    Julia Pearson 070 52 511 38 julia.pearson@hushallningssallskapet.se






  • Offentliga måltidens dag 21 oktober 2021
    Vi har fantastiska offentliga måltider i vårt land! För att fler ska kunna få upp ögon för det koordinerar MATtanken Offentliga måltidens dag, där offentliga måltidsverksamheter visar upp sin verksamhet.I Jämtland Härjedalen händer det många aktiviteter som främjar arbetet med att få in mer lokala råvaror inom offentlig kök.Besök facebook sidan Offentlig Gastronomi i Jämtland/Härjedalen för att se vad som händer under dagen.





  • Upphandling potatis 2023
    Sista anbudsdag 21 oktober 2021Upphandlingen avser tvättad potatis samt skalad potatis inklusive leveranser till beställande enheter. Bergs, Bräcke, Krokom, Ragunda, Åre och Östersunds kommuner har behov av tvättad potatis. Strömsunds kommun har behov av skalad potatis. Sista anbudsdag är den 21 oktober 2021.Låter intressant? Klicka här.





  • Jämtlands Skogs- och Lantbruksmässa
    Lördag, 2 oktober, kl. 10.00 - 15.00En upplevelsemässa för hela familjen! Välkommen till Torsta, fri entré.
    Information om programmet hittar du här.





  • Framtidskonferens 2021 Mat- och livsmedel i Jämtland Härjedalen
    1 oktober, kl. 9.30 - 15.30Vi möts kring mat- och livsmedelsfrågorna! Välkommen att delta på plats eller digitalt.
    Du anmäler dig senast den 27 september till: julia.pearson@hushallningssallskapet.se.

    Information om programmet hittar du här.





  • Offentlig upphandling, hur funkar det?
    23 september, kl. 10.00 - 12.00Välkommen på en allmän information om hur det går till med upphandlingar och en anbudsskola med tips och tricks för att lyckas! Torsdagen den 23 september kl 10.00-12.00 genomför vi ett digitalt seminarium på temat offentlig upphandling.

    Hans Svensson, upphandlingssamordnare på Härjedalens kommun ger en allmän information om hur det går till och vad du som företagare behöver veta och göra för att delta i de offentliga upphandlingarna. Därtill har vi en workshop del där vi kikar på konkreta exempel på upphandlingar för att vässa anbudssvaren.
    Isabella Sternemar , upphandlare på upphandlingskontoret deltar och berättar om nuläget kring livsmedelsupphandlingarna i länet. Upphandlingskontoret ägs gemensamt av Jämtlands läns kommuner, och genomför kommungemensamma upphandlingar, där bland annat livsmedel ingår.Hans och Isabella är nyfikna på hur ni vill att upphandlingen ska se ut!

    Du anmäler dig senast den 20 september till: julia.pearson@hushallningssallskapet.se.
    Några dagar innan mötet skickar vi ut en länk för uppkoppling.
    För frågor kontakta Julia: julia.pearson@hushallningssallskapet.se, 070-5251138 eller
    Annichen: annichen.kringstad@lrf.se, 070-6551557
    Varmt välkomna,
    Julia och Annichen
    Projektägare för Härjedalsmat är LRF Jämtland, projektet drivs med stöd från Härjedalens kommun, Region Jämtland Härjedalen och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.
    Vi brukar säga att LRF behöver många medlemmar för att höras och synas. Och det stämmer. Som medlem i LRF har du Sveriges största företagarorganisation i ryggen och med dig med på tåget blir vi en röst starkare och en erfarenhet rikare. Bli medlem genom att besöka lrf.se/blimedlem eller kontakta medlemsservice via 010-184 40 00.






  • Blir det nått slakteri? Hur går det med föreningen? Vad händer med Härjedalsmat?
    22 juni, kl. 10.30 - 12.00Målbilden för Härjedalsmat är att skapa en livskraftig, väl fungerande matproducent/intressentplattform med fokus på småskalig, traditionell matproduktion, samt att utveckla ett gemensamt aktivitetsprogram för plattformen. Hur går det då?

    Tisdagen den 22 juni kl 10.30-12.00 genomför vi ett digitalt seminarium och workshop för att berätta om vad genomförda aktiviteter lett till och visar vad som är inplanerat under hösten. Vi pratar också om nästa steg i slakterifrågan.
    · Vad har hänt sedan seminariet om logistik och transport? · Hur går det för arbetsgruppen som vill starta en organisation för matintressenter i Härjedalen? · Matmässan i Hamra 28 augusti · Smakprov på höstens aktiviteter · Ska vi starta ett gemensamt slakteri i Härjedalen?
    Du anmäler dig senast den 20e juni till: julia.pearson@hushallningssallskapet.se.
    Några dagar innan mötet skickar vi ut en länt för uppkoppling.
    För frågor kontakta
    Julia:
    julia.pearson@hushallningssallskapet.se, 070-5251138 eller
    Annichen: annichen.kringstad@lrf.se, 070-6551557
    Varmt välkomna,
    Julia och Annichen
    Projektägare för Härjedalsmat är LRF Jämtland, projektet drivs med stöd från Härjedalens kommun, Region Jämtland Härjedalen och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.
    Vi brukar säga att LRF behöver många medlemmar för att höras och synas. Och det stämmer. Som medlem i LRF har du Sveriges största företagarorganisation i ryggen och med dig med på tåget blir vi en röst starkare och en erfarenhet rikare. Bli medlem genom att besöka lrf.se/blimedlem eller kontakta medlemsservice via 010-184 40 00.






  • Arbete i samverkan förutsätter kommunikation i samverkan
    I höstas 2020 har kommunikationsprojektet "Arbete i samverkan förutsätter kommunikation i samverkan" startats med syftet på att ta fram konkreta kommunikativa insatser utifrån länets livsmedelsstrategin.Projektet är ett brett organisatoriskt samverkansprojekt tillsammans med de aktörer som arbetar med strategiska insatser i den regionala livsmedelsstrategin i Jämtland Härjedalen.
    En sammanhållen kommunikation är en central del i att stärka potentialen som finns med att öka produktionen i länet. Projektet ska fastställa på vilket sätt vi ska kommunicera med tillhörande långsiktig kommunikationsplan samt regiongemensamt kommunikationsmaterial.Satsningen är finansierad av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.Projektledarare är Fabienne Theiler, 070 245 27 30, fabienne.theiler@torsta.se




  •  Ett gemensamt slakteri i Härjedalen?
    19 maj, kl. 10.00 - 12.00Ett prioriterat område att arbeta vidare med inom projekt Härjedalsmat är önskan om att starta upp ett slakteri. Onsdagen den 19 maj kl 10.00-12.00 genomför vi ett digitalt seminarium och workshop för att diskutera frågan. Nötköttsproducent Magnus Westfält presenterar sin idé kring ett gemensamt slakteri i Härjedalen. Niklas Persson, Hede Kött och Chark och nötköttsproducent Erik Daabach berättar om sina tankar kring möjliga lösningar. Medverkar gör även Magnus Olsson från Frostviken Jordbruksutveckling. Frostviken Jordbruksutveckling är namnet på ett gemensamt slakteri, ägt av fyra lantbrukare. Slakteriet invigdes 2009. Hur har det gått sedan dess? Vad ska man tänka på när man ska bygga och driva ett gemensamt slakteri? Magnus delar med sig av sin erfarenhet .

    Du anmäler dig senast den 16e maj till: julia.pearson@hushallningssallskapet.se.
    Några dagar innan mötet skickar vi ut en länk för uppkoppling.
    För frågor kontakta Julia: julia.pearson@hushallningssallskapet.se, 070-5251138 eller
    Annichen: annichen.kringstad@lrf.se, 070-6551557
    Varmt välkomna,
    Julia och Annichen


REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN